Herplaatsing

Wegens omstandigheden kan het soms voorkomen, dat een Somali, Abessijn, of Variant herplaatst moet worden. Het dier past misschien niet meer in de groep, of kan niet blijven vanwege een veranderde situatie. Wilt u een volwassen Abessijn of Somali een nieuw tehuis bieden maar worden er hieronder geen herplaatsbare dieren aangeboden, kan het toch zinnig zijn om contact op te nemen. Een enkele keer komt het voor dat er bij ons dieren bekend zijn die liever niet in de publiciteit treden. Het is ook mogelijk om op de wachtlijst geplaatst te worden.

Aby2000 kan geen garantie geven op gezondheid en kwaliteit van de katten die via Aby2000 bemiddeld worden. Wij stellen onze website en bemiddeling ter beschikking met als doel eigenaar en aspirant kopers samen te brengen. Wij hebben hierin slechts een informerende functie maar de uiteindelijke afhandeling is een zaak tussen koper en verkoper.

Voor meer info over onderstaande katten kunt u contact opnemen met hun huidige eigenaar, of eventueel met onze herplaatsservice: herplaatsing@aby2000.nl. Wilt u een kat aanmelden ter herplaatsing neem dan eerst even ons reglement door!

feline welfare foundation een nieuwe kat erbij

Admin en Afra zoeken een nieuwe plek!

Somali poes en kater
Geboorte datum 2009

Broer en zus van 8 jaar. Door zware gezondheidsproblemen van het vorige baasje zijn ze bij mij in de opvang terecht gekomen zie hun verhaal bij In opvang.. Het zijn Somalische raskatten met stamboom. Ze zijn gecastreerd en gesteriliseerd en gechipt en 17-08-2017 gevaccineerd. Ze hebben altijd 1 baasje gehad en zijn altijd samen geweest en worden daarom ook samen geplaatst.
Admin is een kat met een heel hoog knuffelgehalte en wilt ook graag bij je zijn. Hij wilt graag bij je op bed liggen en geeft ook kusjes en pootjes voor aandacht. Ook ligt hij graag in het raamkozijn of op een hoge krabton. Je aanwezigheid stelt hij zeer op prijs.
Borstelen vind hij niet zo fijn. Zelf ben ik bezig geweest om hem te laten wennen aan een borstel en hij laat het toe als het maar met veel geduld en beleid gebeurd. Stevig vasthouden vind hij niets en voelt zich dan ook niet veilig. Dan er maar wat langer overdoen en in stapjes hem borstelen en 1 keer in de week is voldoende.
Toen ze bij mij in de opvang kwamen waren ze wat te zwaar. Nu zijn ze redelijk op gewicht waardoor Admin nu ook zijn broek kan schoonhouden waardoor de klitten een minimale kans krijgen.
Afra, het grijze zusje is net als haar broer. Heeft ook zeker een hoog knuffelgehalte en allebei komen ook graag bij je op schoot. Ze houd niet van borstelen en helaas is dat mij ook niet gelukt. Ik blijf het aanbieden bij haar en ook dat heeft veel geduld en tijd nodig maar ze heeft geen klitten. Afra kan een huidprobleem krijgen en is nog niet duidelijk waardoor ze een huidprobleem heeft. Het zou stress kunnen zijn of voer. Bij mij in de opvang heeft ze geen last nog van haar huidprobleem en zit ook op 1 keer in de twee dagen op een kwart prednoral. Zij slaapt ook graag bij je en stelt ook je aanwezigheid heel erg op prijs. 1 Keer in de week krijgen ze van mij zacht voer voor het lekkere. Teveel zacht voer is voor hun tanden en gewicht niet goed. Afra krijgt haar medicijn in een klein beetje smeerworst aangeboden want toedienen laat ze niet toe.
Verder zijn ze kattenbakzindelijk en drinken graag uit een waterfontein.
Admin en Afra zijn binnenkatten en zijn een afgezet balkon gewend.
Admin en Afra kunnen geadopteerd worden bij mensen waar geen katten,honden of kleine kinderen aanwezig zijn. Een rustig huisje met eventueel een afgezet balkon/tuin zou fantastisch zijn.
Vergoeding die ik vraag voor beiden is : 250 euro.. Ze zijn dan gesteriliseerd/gecastreerd,gechipt,gevaccineerd,ontvlooid,ontwormd, een paspoort,stamboom en de medicijnen voor Afra,het dossier van de dierenarts en je krijgt voer mee. Vooraf zal ik een huisbezoek doen en wanneer de klik er is kunnen ze naar hun forever home! Ik zal ook als dat gewenst word het nieuwe baasje begeleiden en er kan altijd met mij contact worden opgenomen als er iets is.
Gaat het niet dan wil ik dat er een afspraak gemaakt word dat ze terug naar de opvang komen en niet dat ze van hot naar her gaan. Ook zou ik graag op de hoogte willen blijven d.m.v foto’s om te weten hoe het met ze gaat want dat zou fijn zijn voor de vorige eigenaresse die het er heel erg moeilijk mee heeft om ze te herplaatsen. Hoop uiteraard op begrip daarvoor. Ook zal ik de 1e maanden de officiele stambomen bij mij houden en krijgt het nieuwe baasje de copieen mee.
Blijkt alles goed te gaan dan kunnen de officieele papieren opgestuurd worden. Waarom ik dat doe is dat ik niet wil hebben dat deze lieverds worden doorverkocht want het gaat tenslotte om twee raskatten. Ook daar hoop ik begrip voor te krijgen. 
Ik gun deze twee hele lieve schatten iemand die geduld heeft en voor ze wil gaan en hun een kans wil geven om oud te worden bij je. Die veel liefde en zorg kan bieden aan ze. Dat verdienen ze zo. Ik zal ze zeker missen want het zijn bijzondere,lieve,aanhankelijke,aparte.mooie katjes.
Ben jij diegene die ze dat kan bieden kan je met mij contact opnemen via Contact. Ook kan je eens een kijkje nemen op de pagina van de adoptiekatten https://www.facebook.com/dierenwelenwee/ waar er ook filmpjes geplaatst worden en foto’s van de opvang katjes. Je kan ook lid worden
van mijn groep https://www.facebook.com/groups/217239758688832/ waar je ons op de hoogte kan houden als Admin en Afra bij je zijn gekomen.
Voor meer informatie
Dieren Wel & Wee
Tel: 0622661125
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Contact: https://www.dierenwelenwee.nl/contact
Website: https://www.dierenwelenwee.nl/in-opvang

–>